Станката отиде на крак в Хумни дол: ето какво каза на ромите

Станката се превърна в най-канения кмет от своите съграждани. Наред с кметските си дела в общината, кметът Станислав Владимиров намира време и да се разходи из пернишките квартали и да се запознае от първо лице с проблемите на хората. 

Последната му визита е била в ромския квартал „Хумни дол“, по покана на перничанина Георги Лазаров.

„Вчера по моя покана кмета Станислав Владимиров и заместника му Мирослав Стоицев посетиха нашия квартал Хумни дол. Имаше среща и с част от ромското население, аз ги запознах с многото проблеми в квартала, някои от които са със срок веднага! Ромите също имаха проблеми за решаване, но кмета им каза да си изчистят боклуците, да спрат със силната музика след 22часа и тогава ще им решава проблемите, а те обещаха! Срещата беше много сърдечна и с разбиране от двете страни! За първи път имаме млад и кадърен кмет обграден от млади и кадърни заместници, с една дума, за да продължи с това темпо, ние трябва да го подкрепяме и да му помагаме кой както може!“, пише Лазаров в социалната мрежа.

Преди време Станислав Владимиров по подобен начин посети и кв. „Рудничар“ и разговаря с хората на квартала за проблемите с боклука и лошото състояние на улиците.

В коментарите под публикацията на Лазаров хората изявяват желание също да поканят отзивчивия си кмет. Ако не за проблем, то за „по една ракия“.