Млади творци подредиха красивите си картини и скулптури в Перник

24 млади автори показаха таланта си в галерия „При Кмета“. В изложбата, озаглавена „Давам ти дъга за наследство“ бяха представени картини и скулптури, дело на младите творци, които по нищо не отстъпваха на утвърдените имена в изкуството.

Изложбата е съвместна инициатива на Народно читалище „Нови хоризонти – 2009“, НГПИ „Свети Лука“ – София и НУИИ „Илия Петров“ – София и се финансира от Министерството на културата. Проектът е на стойност 4795 лева. В рамките му се провеждат шестдневна академична сесия и две изложби за представяне работите на участниците в академията. В програмата тази година са включени три жанра: графика, живопис и скулптура. В рамките на една седмица в творческа среда в учебните бази на партньорите участниците работиха под ръководство на квалифицирани преподавател.

Изложбата бе открита от кмета на Перник Станислав Владимиров.

„Всички заедно трябва да направим така, че изкуството да достигне до по-голям брой хора. Така ще дадем и повече възможности талантите на България да разкрият потенциала си“, каза кметът на общината. Според Владимиров нивото на младите български творци и таланти е изключително високо и Община Перник ще помогне той да бъде показан и развит.

От днес изложбата ще стане виртуална и всеки, който желае, може да я види.