Ники Сотиров прави група по актьорско майсторство за деца в Перник

Известният български актьор Ники Сотиров сформира група по Актьорско майсторство за децата на Перник, разбра zapernik.com. 

Децата от Перник ще имат възможност  да се докоснат до Театъра и да разгърнат своя творчески потенциал, а за това ще им помогне самият Ники Сотиров в ролята на преподавател и режисьор.

Ники Сотиров няма нужда от представяне. Познат е на обществото със своята богата творческа биография. Той признава, че много обича да работи с деца.

„Децата са много емоционален и креативен двигател на творческия процес“

-казва Сотиров.

С този курс децата на Перник ще се потопят в света на театралното изкуство, ще направят своите първи стъпки в превъплъщението си в различни образи, разгръщайки своя творчески потенциал.

Мотото на курса е: „Всяко дете е Вселена, всяко дете е Талант, всяко дете е Творец.“

Като преподавател и режисьор Ники ще работи върху техника на говора, правоговор, правилно дишане и стойка, артикулация и дикция, пластика и музика.

Целта е да се провокира въображението и мисленето на децата, да бъдат поставени в различна ситуация, да съпреживяват, да пресъздават и имитират, да разпознават емоции и жестове.Ще бъдат включени и техники за справяне с напрежението и работа в екип.

Всичко това ще се случи под формата на игра. Децата ще се забавляват и развиват своите вокални и творчески възможности, ще опознаят себе си, ще добият нови умения за себеизразяване чрез включени елементи от Емоционалната интелигентност -форма на интелигентност, чрез която овладяваме чувствата и емоциите си, както и тези на другите.

Ще учат и творят в една нестандартна атмосфера, ръководени от Ники Сотиров.

Негов помощник и асистент ще бъде госпожа Ивона Руменова-преподавател по Ментална Аритметика , Бързо четене и емоционална интелигентност с любезното съдействие на http://funtazia.bg/ и Полина Коцева.