Трус в състава на Миньор след смяната на треньора! Ще напускат ли футболисти и какво мислят феновете?

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Снимка: minyor-pernik.bg

Както zapernik.com пръв информира, пернишкият футболен клуб Миньор ще бъде с нов старши треньор – Христо Янев. Това е предизвикало сериозни трусове, както в съблекалнята на футболистите, така и сред феновете на клуба. 

Част от футболистите не са съгласни с промяната и с уволнението на досегашния тренер – Юри Васев. Говори се дори, че капитана на отбора, както и други футболисти искат да напуснат клуба в знак на съпричасност с Васев.

Феновете също са разделени на два лагера – такива, които са настоявали за смяна на треньора и такива, които не желаят тази промяна.

Мотивите за смяна на старшия е натрупано напрежение, което впоследствие доведе и до слаба игра на футболния отбор. След летящия старт на Миньор в Б група, нещо се случи и момчетата започнаха да губят мач след мач от по-слаби противници.

Както вече е ясно, вчера цял ден са се водили преговори с Христо Янев да оглави състава на Миньор. Той е новият старши, става ясно и в официалното съобщение на ФК Миньор – Перник.

Христо Янев застава за втори път начело на „жълто-черните“, след като води отбора през пролетта на 2015 година. В щаба на Янев остават досегашните помощници Антон Евтимов и Емил Варадинов.

Междувременно от спортно-техническата комисия на БФС и по предложение на телевизията, излъчваща футболните първенства, отново бе променен денят на срещата от поредния кръг Миньор – Кариана. Двубоят ще се играе в неделя (4-ти октомври) от 15,15 часа и ще бъде излъчен по Диема спорт.