Перничани чакат две години да преасфалтират 120 метра уличка

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Жители на Перник вече две години молят институциите да ремонтират разбитата улица, на която живеят. Ул. „Чавдар“ се намира над автогарата и не е ремонтирана от 50 години. Била в списъка за ремонти на общината, но ремонтът се бави. А става въпрос за асфалтиране на 120 метра, пише до zapernik.com Юлиян.

„Живея на улица Чавдар, над автогарата. Това е малка уличка между ул. Люлин и ул. Стара планина. Преди 2 години, заедно със съседите от улицата, пуснахме молба или оплакване до общината относно състоянието на улицата. Тъй като нямаше отговор, започнахме да пускаме оплаквания, едно след друго. След 1 година оплаквания, постъпи отговор. Увериха ни, че улицата е вкарана в списъка за ремонти. Но нищо такова не се случи. По документи може да са я оправили, но ние явно сме го пропуснали…“.

В отговор на жалбите си, жителите на ул. „Чавдар“ имат само това – изходящ номер от общината с дата от 15.04.2019г. А с жалбите са започнали още от лятото на 2018г.

„Тази улица е асфалтирана за последно в началото на 70-те години. Можете да си представите, за тези 50 години, в какво състояние се намира. Тази част на улицата е дълга около 100 или 120 метра… Минаха избори, кмета се смени, но улицата си е същата, даже и по-зле. Тук живеят и майки с деца, представете си как бутат количките в разбития асфалт или каквото е останало от него“,

пише още Юлиян до zapernik.com.