Проверка в Перник установи: отпадните води на цяла улица се изливат в дъждоприемния канал

Незаконни зауствания на пернишка улица бяха установени след проверка по граждански сигнал. Оказало се, че на живеещите на ул. „Люлин“ отпадните води са се изливали в дъждоприемния канал.

„Благодарим на г-жа Диана Йорданова за сигналите, подадени към Община Перник. След получаването им от наша страна бе образувана проверка. Благодарение на тези сигнали са установени незаконни зауствания към дъждоприемния канал от граждани, живущи на ул. „Люлин“, обясняват от Община Перник.

В резултат на проверката на собствениците на имоти, чиито отпадни води се изливат в този канал, ще бъдат връчени предписания. При неизпълнението им община Перник ще наложи санкции на гражданите, заустили незаконно отпадните си води в дъждоприемния канал.

„Благодарение на такива сигнали и гражданската енергия и чувствителност към проблемите на града успяваме да установим десетки нарушители и да решаваме малките, но значими проблеми на перничани“, казват от общинската администрация.

В следствие на сигналите улицата ще бъде предложена за проектиране и при първа възможност ще бъде включена в капиталовите разходи на община Перник.