Радомирка с Мерцедес заби в земята всички пияни шофьори с рекордните 2,65 промила алкохол в кръвта

Четири бързи производства са започнати в Перник и Радомир през почивните дни.

С 2, 65 промила алкохол в издишания въздух е управлявала лек автомобил „Мерцедес“ 53-годишна радомирка. Жената е проверена на 18 юли в гр. Радомир, на ул. „Струма“. Отказала кръвна проба за химичен анализ и е задържана за 24 ч. с полицейска мярка.

Двама перничани са задържани за управление на автомобили под въздействието на алкохол. Мъжете на 24 и 35-годишна възраст са проверени съответно на 18 и 19 юли. Първият е шофирал Рено „Лагуна“ с 1, 70 промила алкохол в издишания въздух, а вторият Фолксваген „Голф“ със същата концентрация. Двамата са задържани за 24 ч. с полицейска заповед. 

28-годеишен перничанин е управлявал лек автомобил „Сеат“ под въздействието на наркотични вещества. Мъжът бил проверен на 19 юли в пернишкия кв. „Бела вода“. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за кокаин. Задържан е за 24 ч. 

Работата по документирането на случаите продължава. 

Перничанин се изправя пред Темида за шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила. 

На 12 юли, в гр. Перник е проверен Фолксваген „Голф“, управляван от 59-годишен мъж. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 63 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с прокуратурата.