Арестуван е бащата на битото от майка си дете в Перник

Бащата на малтретираното от майка си 3-годишно момиченце също е задържан от полицията по повод инцидента, който бе разпространен лично от майка му в социалните мрежи. Причината за задържането на бащата е, че той също знаел за насилието, но не е реагирал. 

Както вече стана ясно, майката насилница е биела детето, за да накаже баща му, защото „не им обръщал достатъчно внимание“.

Майката, която говори пред камера на малкото си момиченце, че татко му не го обича и го  удря без причина, е живеела преди това в София. От година и половина живее в Перник. Оказа се, че тя е била част от социалната услуга „Майка и бебе“, която подсигурява временен подслон на бременни жени, които имат риск да изоставят децата си.

Според социалният министър Деница Сачева случаят е могъл да стане ще по-тежък, ако не са се намесили незабавно институциите, които са прибрали детето. Тя каза, че условията, в които момиченцето е отглеждано са били добри, но детенцето е било недохранено.

Снимка: Интернет

Според министър Сачева задължително ще се потърсят роднини на детето, баби и дядовци, които биха искали да го отгледат. Към момента обаче детето ще бъде настанено в приемно семейство.