Какво се е случило в спешното на Радомир?

Както вече стана ясно, в спешния център в град Радомир младеж удари лекар. Медикът е с комоцио и насинени очи и е настанен в болница. На място е извикана полиция, но тя задържа нападателя едва по-късно. Все още няма официална информация от МВР Перник за случилото се.

Какво обаче се е случило във фаталния ден и каква е причината за инцидента, разказва пред Нова телевизия завеждаща спешното отделение в Радомир д-р Сия Механджийска. 

Иво Асенов, за който от Спешната помощ твърдят, че е нападнал лекаря, е дошъл с баба си, която имала високо кръвно. Той е настоял да й бъде направена инжекция.

„Жената е пристигнала в добро общо състояние, не е ставало въпрос, че има високо кръвно и че се нуждае от преглед. Не знам как е обяснено това. До агресията се стига, когато пациентите са казали, че трябва да се направи инжекция, на въпроса каква – никой не е отговорил. Инжекции и манипулации не правим, с изключение на тези, които са назначени по спешност от нашите лекари”,

обясни д-р Сия Механджийска, завеждащ Спешната помощ в Радомир.

Тя добави още, че на пациента е обяснено, че манипулации, назначени от лични лекари, не се извършват. Дежурният лекар е разяснил какво трябва да се направи.

„При което започват заплахи и лекарят му казва, че щом има заплаха, ще потърси съответните органи. Младежът се обръща и спонтанно го удря по лицето”,

разказа Механджийска.

Соченият за нападател, който отказа да разкаже пред камера за случилото се, обясни, че медикът пръв е проявил агресия. Майката му – Камелия Асенова се включи заядливо в ефира на телевизията и първо се скара на водещите, че са объркали името на сина й. След това заяви, че първо лекарят е ударил 67-годишната баба, с оплакване за високо кръвно, а след това сина й е ударил лекаря в защита на баба си. Думите й бяха категорично опровергани като абсурдни от спешното в Радомир.

„Инцидентът е регистриран и има жалба от потърпевшия лекар. Прави се полицейско разследване, което още не е приключило, и не е подадено в прокуратурата”,

посочи кметът на Радомир Пламен Алексиев.