Летен курс – Програмиране и роботика за деца 1-5 клас в Перник

За първа година Академията по Програмиране и Роботика за ученици Слънчице ще организира в Перник – Летен Интензивен курс по Програмиране и роботика за деца във възрастовата група 1-5 клас.

В рамките на курса, учениците:

• Ще създават собствени анимации.

• Ще се научат да правят игри.

• Ще научат основни понятия и команди в програмирането, които се използват в почти всички компютърни програми.

• Ще изучат основни елементи и закони в електротехниката.

• Ще програмират микроконтролери и ще изграждат електрически вериги с напрежение до 9V.>

Организаторите обещават да поднесат знанията по интересен и любопитен начин, в който активно се използва игровия метод. Продължителността на курса е 2 седмици /понеделник-петък/, с всекидневни занятия по 4 учебни часа на ден.

През първата седмица пернишките малчугани ще програмират и ще създават собствени игри, а през втората седмица ще се запознаят с различни електрически вериги, електронни компоненти и микроконтролери.

В последните 4 дни на курса ще се програмира микроконтролера Arduino и към него ще бъдат изграждани различни електрически вериги, включително и със сензори. Повече информация за курса може да намерите – тук.

Летен интензивен курс по Програмиране и Роботика за деца 1-5 клас – присъствен Цената на курса е 350 лв.

За записвания – 0894 00 49 44

Курсът стартира на 20.07.2020 г. от 10.00 ч. и ще продължи до 31.07.2020 г.

Място на провеждане – ул. Търговска 30 /Розовият блок/. В края на курса участниците ще получат Сертификат.

Академията по Програмиране и Роботика за ученици Слънчице и платформата Webscholsun са разработили 2 напълно безплатни онлайн курса, в които може да запишете Вашето дете: Ако искате Вашето дете да решава любопитни логически задачи може да го запишете в безплатния онлайн курс – Логически задачи за ученици 1-2 клас

Също така, Вашето дете може да решава и задачи за упражнение на таблицата за умножение в безплатния онлайн курс – Курс – Уча таблицата за умножение