Невиждан за Перник резултат на държавния шампионат по кикбокс!

Кикбоксьорите на Тайгър Тийм постигнаха невиждан за Перник резултат на държавния шампинат по кикбокс, съобщиха до zapernik.com.

През изминалия уикенд се проведе Републиканското първенство по Кикбокс в най-тежките стилове Фул контакт и К1. Пернишките тигри се явиха с най-много участници от Перник – 7 . Спортистите преминаха два кантара за да си гарантират място в заявените категории.

Момчетата и момичетата на отбора направиха нещо изключително за Перник в този спорт. Абсолютно всички учасници достигнаха финал в своите категории и то с нокаути! Тигрите постигнаха цели 7 победи с нокаут.

Равнометката е 5 златни и 2 сребърни медала.

Със своите резултати отбора се нареди на трето място в отборното класиране измежду 39 отбора от цялата страна. С този си успех те заслужиха и купа , което също е прецедент за пернишкият кикбокс.

Ето как коментира огромния успех на „тигрите“ треньорът Кристиян Младенов:

“Изключително представяне на нашите момчета и момичета. Беше брилянтен уикенд за нас. Направихме нещо , което ще бъде запомнено и благодаря на спортистите си. 10 безапелационни победи постигнати с абсолютно надмощие над опонентите им, които искам да поздравя и за техния положен теуд. Имаме и два загубени финала, но със стойностна игра и представяне. Естествено ще вадим поуки и ще правим анализи и на победите и на загубите, защото високо ниво се държи трудно. Да не забравяме , че през миналата година станахме и отборен държавен шампион на всички татами стилове в кикбокса в град Бургас през Октомври. Гордея се също , че ние сме и първите , които печелим купа за отборно класиране на Републиканско по кикбокс в ринговите стилове. Тайгър тийм работи правилно и най-важното е , че виждаме усмивки по лицата на спортистите, което всъщност е над всичко остатанало , дори над всеки един успех или провал, защото медала е нещо , с което да се гордееш , но е най-важното. Продължаваме да тренираме здраво, защото предстоят още предизвикателства и ние ще бъдем готови да ги посрещнем. Искам да изкажа благодарност към всички от клуба, които не участваха в турнира, но пък бяха част от подготовката на останалите. Благодаря и на родителите , които винаги са зад нас. Поздравявам бойците от клуб “Боец” , защото и те представяха Перник заедно с нас. Да си пожелаем здраве и Тайгър Тийм да продължават да радват Перник с високи спортни постижения. Да живее спорта!”