Миньор Перник под карантина!

Целият футболен отбор на Миньор-Перник ще бъде поставен под карантина, след като стана ясно, че един от футболистите е носител на вируса covid-19.

Това съобщи директорът на регионалната здравна инспекция Юри Торнев. Сигналът за болния играч вече е пристигнал в инспекцията. Предстои целия футболен екип да бъде тестван за коронавирус.

Както zapernik.com пръв съобщи момчето е получило оплаквания като при настинка и повишена температура. След тестване дал положителен резултат. Той веднага е изолиран и поставен на домашно лечение. Това и провали мача между Миньор и ЦСКА 1984, насрочен за утре, 9-ти юли.

„От сутринта поддържаме връзка със заразения футболист. Той си е у дома, на домашно лечение. Вече е свалил високата температура, състоянието му е добро, няма усложнения. В постоянен контакт сме с него. Ако недай си Боже и някой друг от състезателите даде положителен резултат и той ще бъде изведен от лагера. Останалите състезатели, в случай, че са с отрицателни проби остават. Но целият отбор е поставен под карантина по препоръки на РЗИ – Перник в спортната база в Ковачевци през следавщите 14 дни“, каза Мартин Жлябинков от ръководството на клуба.

По този начин няма да бъде прекъсван тренировъчния процес, но лагера на отбора ще се удължи с 14 дни.

Миньор- Перник са били на лагер в спортната база в Ковачевци, когато се установява, че един от тях е заразен с коронавирус. Това наложило блези 40 човека персонал и присъстващи в базата, контактни на заразения да се тестват за covid-19, казаха още от изпълнителния съвет на клуба.