Какво трябва да знаете за лазерната епилация?

Само при споменаване на думата „епилация“ със сигурност потръпвате от спомена за болката, която сте изпитали от последното ви посещение в козметичния салон. Наистина жените се подлагат на всякакви изпитания и инквизиции само и само да се отърват от досадните косми по тялото си. С навлизане на новите технологии и методите за безболезнено и щадящо кожата ни епилиране напоследък много дами залагат на лазерните манипулации за отстраняване на окосмяването по тялото. Епилирането с лазер е бързо. На практика с един импулс се третира голяма площ, независимо от гъстотата и размера на косъмчетата. Процедурата е много подходяща и за малки зони като устни, подмишници и други. Тъй като много мъже страдат от прекомерно окосмяване на гърба и гърдите то с лазерна еиплация много бързо се третира и по-голямата площ от тялото. Нужни са само няколко минути за да извърши процедурата и на най-големия окосмен участък.

Предимството на лазерното обезкосмяване е в това, че това е дългосрочна и ефективна процедура насочена към трайно обезкосмяване на третираните участъци. Нужно е да проявите търпение, тъй като между две процедури е желателно да има период от поне 25 дни.
Препоръчително е да си закупите пакет за няколко процедури, които да гарантират видим ефект от процедурата. Цената, която ще заплатите за лазерна епилация може да ви стори твърде висока, но на фона на това, че инвестирате в трайно отстраняване на космите по тялото си определено си заслужава всеки похарчен лев. Този вид епилиране се извършва от квалифицирани професионалисти, чиято роля е да приложат метода според вида на кожата ви, спецификата на окосмяването и зоните, които ще се третират. Използването на професионална техника ще ви спести от бъдещи разходи за ходене при козметик и ще ви отърве т едно много досадно и неприятно занимание – епилирането. Няма гаранция, че само с няколко процедури ще се случат чудеса и 100 % окосмяването ще бъде премахнато. Затова поверете лазерната епилация на специалист, който ще отговори на всички ваши въпроси компетентно и без заблуди.