Инквизиция в България! Биячи вързаха жертва за стълб, бодоха го с вилици

34-годишният Васил Г. и Антон Ц. на 33 години биха кюстендилец и го бодоха с вилици по ръцете, за да оттегли жалба си срещу тях пред прокуратурата в областния град.

Случаят е от декември 2013 година, когато жертвата се скарал с Димитър М., като последвали няколко обидни реплики и бой. Именно тогава Найден Б. подал сигнал до прокуратурата. Няколко дни по-късно обаче Антон Ц. му се обадил с предложение да се видят и да поговорят за подаденото от него оплакване. На въпросната среща присъствал и другия подсъдим – Васил Г. По-късно разговорът продължил в заведение в село Гърляно. Васил и Антон набили Найден и го заплашили, че ако не си оттегли жалбата или пък депозира нова срещу тях, „ще го закопаят“. Не стигнало това, но те завързали Найден за тръба и продължили да го удрят и да му нанасят наранявания с вилица по ръцете. През цялото време биячите продължавали да го убеждават, че трябва де си оттегли жалбата срещу Димитър М., след което го натоварили в автомобил и го оставили при предишната сграда на полицията.

Съдът наложи на Васил Г. наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен срок в размер на три години и половина, а за Антон Ц. наказанието е две години затвор, изпълнението на което се отлага с четири години, пише „Монитор“. Двамата подсъдими трябва за платят на пострадалия и обезщетение за нанесените му неимуществени вреди в размер на по две хиляди лева всеки. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Be the first to comment

Leave a Reply