Константин изчезна от училище – 2 години не могат да го намерят, а е бил под носа им

Всички са потресени от новината, че момче е било намерено загинало в цистерна с вода, в двора на училище през декември 2015г., а всички до тази седмица не са знаели нищо за случая. Ето историята:

По повод Деня на майката, който в Русия се отбелязва през последната седмица на ноември, учениците от начално училище в Тагар, югоизточната част на Русия са имали задача да прочетат стихотворение, посветено на майката. 9-годишният Константин попитал учителката дали може да прескочи тази задача, а учителката, която била запозната с неговия проблем му позволила това.

Въпреки това, момчето не можело да се пребори с чувствата си и се разплакало и бяга от класната стая. Константин преживява тежка драма, тъй като скоро майка му почива, а баща му избягва от него, оставяйки го на баба и дядо да го гледат.

Учениците мислили, че Константин е излязал на въздух и ще се върне, но повече не го видели.

Започнало голямо търсене. Тъй като ставало въпрос за малка общност, в която всички се познават, хората били убедени, че ще намерят бързо малкия Костя. Претърсени са всички празни къщи, разпитани са всички хора. Чак след близо 2 години тялото се намира в цистерна с вода, в самия двор на училището. Дядото разпознал тялото по раничката, която детето носело.

„Въпреки, че Костя беше изчезнал, ние всички вярвахме, че е жив. Всички бяхме сигурни в това“, разказват местни.

По думите на разследващите, най-вероятно става въпрос за нещастен случай. Цистерната е в училищен двор, така, че трудно ще повярваме, че някой го е нападнал там. Вероятно е паднал вътре и повече не е могъл да излезе, заключват разследващите.

Be the first to comment

Leave a Reply