ПОЛИТИЧЕСКИ ПАЛЕЖ! Изпепелиха имот на човек на Ахмед Доган. Още една стъпка в ескалиращата политическа война между различните фракции на ДПС

Политическият скандал в България продължава с ново шокиращо развитие! Имотът на кандидат-депутат от „Алианс за права и свободи“, Себахтин Халил, бе умишлено подпален в нощта на 19 октомври. Това е само поредният варварски акт срещу партията на Доган, заяви Джевдет Чакъров, съпредседател на ДПС. Инцидентът разтърси политическите среди, а гневните реакции не закъсняха. „Това е атака срещу свободата на словото и демокрацията! Опитват се да ни сплашат, но няма да се поддадем!“, заяви категорично Чакъров в официалното становище на партията.

Тази зловеща атака идва само седмици след обвиненията за побой над активисти на ДПС – Доган, в област Хасково, които бяха приписани на привържениците на „ДПС – Ново начало“, партията на Делян Пеевски. Палежът е видян като още една стъпка в ескалиращата политическа война между различните фракции на ДПС. Пламъците, които погълнаха имота на Халил, са не само физически акт, но и метафора за нарастващото напрежение в политиката на България.

Какво ще последва? Кой стои зад този акт и ще има ли разследване? Политическите опоненти се обвиняват взаимно, а народът иска справедливост. Въпросът е дали огънят на конфликта ще се разпали още повече или ще бъде потушен с навременни мерки.

Чакъров е категоричен, че Алиансът за права и свободи няма да се поддаде на заплахи и провокации. „Демокрацията не може да бъде унищожена с огън!“, завърши той.