КАКВО ЯДАТ БОГАТИТЕ? Невероятни диети на технологичните магове: Един ядял само месо, което сам си е хванал, друг пие по 12 кутии кока-кола на ден

Business Insider изследва диетите, практикувани от Стив Джобс, Илон Мъск, Бил Гейтс и Марк Зукърбърг, заедно с техните хранителни философии.

Стив Джобс

Стив Джобс е известен с екстремните си диети. През целия си живот той експериментира с различни диетични режими, включително плодова диета, която често включва само ябълки, сливи и други плодове . Той вярваше, че тази диета му помага да остане умствено чист и духовно свързан със света около него. Джобс често практикуваше гладуване, което допълнително затвърди неговия ангажимент към минималистичен начин на живот. Диетата му обаче не беше лишена от рискове – поради строгата си диета по-късно той имаше здравословни проблеми.

Илон Мъск

Илон Мъск има уникален подход към храненето. Признава, че често не му остава време за хранене заради стреса и бързия ритъм на работа. Диетата му често се състои от бързо хранене и коктейли и е известно, че понякога пропуска хранения. Мъск практикува периодично гладуване, вярвайки, че това му помага да се съсредоточи върху работата. Целта му е да използва максимално времето си, а не да го харчи за приготвяне на храна. Въпреки че подходът му може да изглежда необичаен, Мъск разчита на бързи и лесни ястия, за да поддържа енергията си по време на натоварените работни дни.

Със сигурност не робува на здравословното хранене, дори признава, че всяка сутрин тази година е ял поничка.

– Предпочитам да живея по-кратък живот, но да се наслаждавам на храната – каза той веднъж.

Бил Гейтс

Бил Гейтс, съосновател на Microsoft, има по-балансиран подход към храненето. Диетата му включва много плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Гейтс е запален любител на здравословното хранене и редовно се опитва да получи възможно най-много хранителни вещества. Диетата му често е на растителна основа и той вярва, че правилното хранене е ключът към поддържането на високи нива на енергия и концентрация. Гейтс също често подчертава значението на разнообразието в диетата, както и отговорния подход към храната.

Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг е известен с експерименталния си подход към храненето. В един момент той предизвика себе си да яде само месо, което лично е убил. Това решение беше не само за храненето, но и за разбирането на процеса на производство на храна и връзката с природата. Зукърбърг вярва, че храненето и житейската философия са взаимосвързани. Освен че се фокусира върху месото, той често избира прости ястия и здравословни закуски, за да гарантира, че остава енергичен и продуктивен.

Зукърбърг също отглежда добитък в своя имот в Хавай.

Веднъж той беше домакин на Джак Дорси, един от основателите на Twitter, и го почерпи с коза, която беше убил, каза Дорси в интервю за Rolling Stone. Дорси си спомня, че козата е била сервирана студена, така че вечерял салата.

Децата на тези технологични магнати показват различни подходи към храненето, но всички споделят обща цел: максимална продуктивност и добро здраве. Независимо дали става въпрос за строги диети, периодично гладуване или акцент върху здравословното хранене, ясно е, че тези лидери разбират важността на храната за постигане на техните амбиции.

Уорън Бъфет

Но известният Уорън Бъфет, който веднъж призна пред списание Fortune, че пие около 1,7 литра Coca-Cola на ден, и неговите приятели, включително Бил Гейтс, заявяват, че диетата му е основно хамбургери от Макдоналдс и бисквитки Oreo.