Камала Харис прави фундаментална грешка

Сигурно ще е истински предизборен трилър! След по-малко от две седмици американците ще вземат решение за следващия си президент. Въпросът на всички въпроси: Кой ще спечели? През последните няколко седмици републиканецът Доналд Тръмп (78) постигна значителни печалби в социологическите проучвания и е по петите на Камала Харис (60) от демократите.

Защо е така?

Според опитния социолог Франк Лунц (62) не силата на Тръмп, а слабостта на Харис е основната причина. Вицепрезидентът направи една по-конкретна грешка, обяснява Лунц в интервю за „Велт“. Харис не обръща внимание на двата големи въпроса, които имат най-голямо значение за повечето хора: инфлацията и миграцията.

Става дума за храна и газ, за ​​наем и здравеопазване. Но Харис не се интересува от това.“ Нейната грешка относно миграцията е отричането, че има криза. Тя не иска да се дистанцира от политиката на Байдън. „Това е основна грешка във вашата кампания.

Лунц дава да се разбере в интервюто, че не мисли много за Доналд Тръмп (78). Фактът, че 55 процента от американците смятат, че Тръмп е свършил работата като президент, го „шокира“. Въпреки това демоскопът безмилостно показва слабостите на Харис. „През последните 20-30 дни стана адски зле“, е тежкото му заключение.

Числата говорят сами за себе си: що се отнася до инфлацията и миграцията, Тръмп има преднина от 12 до 14 пункта пред Харис в социологическите проучвания.

Лунц (62) е един от най-опитните социологи в САЩ. Работил е за републиканци като Руди Джулиани и Нют Гингрич. В момента той формира така наречените „фокус групи“ до три пъти седмично, в които анкетира избирателите.

Въпреки експертния си опит Лунц не иска да прави прогнози кой ще стане президент . Състезанието е твърде близо за това. „Всеки, който казва, че може да предвиди изхода, е идиот. Не рискувам репутацията си тук.“