Путин забранява презервативите?

В страната на Путин има твърде малко деца. Това не може да се допусне, все пак армията се нуждае от провизии. Владимир Путин (72) е загубил най-малко повече от половин милион войници само в агресивната война срещу Украйна . Трябва да има нова кръв – независимо от цената.

Думата току-що прие закон срещу движението „Childfree“. Те включват хора, които не искат деца по различни причини. Това всъщност е тяхно право, само не в Русия. Дори просто да кажете открито, че не искате деца, може да струва между 400 000 рубли (около 3800 евро) и пет милиона рубли (47 619 евро).

Но умствените игри, насочени към изтръгване на повече деца от руските жени, отиват много по-далеч, както съобщава независимата журналистическа платформа „ Декодер “. В Думата вече се обсъжда забрана на рекламата на презервативи. Фактът, че презервативите предпазват не само от нежелана бременност, но и срещу болести като сифилис, гонорея и ХИВ, се замита тихо под килима. Смята се, че в Русия има повече от 1,2 милиона души, заразени с ХИВ вируса. Според експерти броят на неотчетените случаи е много по-голям.

Ако жени и мъже щурмуват лекарските кабинети с последствията от незащитен секс, ще се почувстваме много по-добре“, пише с хаплив сарказъм „Декодер“.

Но и това не е достатъчно. Както винаги в диктаторска страна, ранното образование е от решаващо значение. И така, с цел коварна пропаганда, на млади ученици в училище в Оча на остров Сахалин (разположен на север от Япония) беше изнесена лекция в аудиторията за това колко лоши са абортите, съобщава „Декодер“. За визуална яснота във видеото е показан аборт. Твърди се, че цялото нещо е преминало през екрана, без да е пикселизирано; има няколко видеоклипа от него.

Започна официално разследване кой изобщо е одобрил тази лекция. Но както е при официалните разследвания в Русия: можете да чакате дълго време за резултат и той вероятно изобщо няма да дойде. Освен, че това не отменя лекцията, остава въпросът дали наистина младите след това са били насърчавани да имат деца…