Оцеля след клането от Хамас, но се самоуби на 22-ия си рожден ден!

Как оценявате работата на кмета на Перник Станислав Владимиров?

Израелка, която оцеля след клането от Хамас на 7 октомври миналата година, се самоуби на 22-ия си рожден ден, тъй като не успя да се възстанови от травмата.

Ширел Голан се бореше с посттравматично стресово разстройство след клането, потвърди нейният брат Еял Голан , съобщи “ Дейлимейл “ .

Тя беше намерена мъртва на 20 октомври в апартамента си в Порат, близо до Нетания в северозападен Израел , на 22-ия си рожден ден. Shirel е хоспитализиран два пъти за посттравматичен стрес.

Ширел беше на фестивала Nova в Южен Израел с партньора си Ади, когато терористите на Хамас нападнаха район близо до кибуц Рейм и убиха 364 посетители на фестивала преди повече от година.

Двамата се криеха под един храст с часове и се разминаха на косъм от смъртта, когато отказаха да се качат в кола с още 11 посетители на фестивала, които се опитваха да избягат. Малко след това всички в колата са ликвидирани.

Ширел и нейният приятел бяха спасени от смелия полицай Ремо Салман Ел Хозайел , който ги отведе на безопасно място. Той помогна за спасяването на около 200 посетители на фестивала.

В седмиците след клането Ширел проявява симптоми на посттравматично стресово разстройство като дисоциация и отдръпване , каза семейството й. Единствената помощ, която е получила, е от сдружение „Племето на Нова общност“, което е създадено от оцелели от фестивала на Нова и близки на жертвите. Еял каза, че семейството му се е опитало да се погрижи за Ширел.

Майка ми беше принудена да се пенсионира по-рано, за да бъде с дъщеря си. Не мръднахме и на милиметър от нея и единственият път, когато я оставихме сама, беше днес, когато тя реши да се самоубие “, каза той пред израелския Канал 12 телевизия.

Брат й, който е съсипан от самоубийството на сестра си, казва, че решението й трябва да бъде сигнал за събуждане за цялата страна. Съобщава се, че Министерството на социалната закрила и социалните услуги на Израел отрече твърденията, че Shirel не е бил обгрижван от държавата.

В изявление те казаха, че тя е била „разпозната и лекувана в системата за социално подпомагане още преди 7 октомври и особено след това„.

Министерството също така призова оцелелите да се свържат с тяхната 24-часова гореща линия, ако имат нужда от емоционална подкрепа.