Ахмед Доган падна

Конфликтите в ДПС нанесоха поредния удар върху почетния председател на движението Ахмед Доган. Бившият министър на транспорта Данаил Папазов отстранява Доган от поста му като член на борда на директорите на ТЕЦ „Варна“.

Това съобщава „Капитал“.

Тази информация се потвърждава от данни в Търговския регистър. Новината идва само няколко дни след като собствеността на ТЕЦ-а беше прехвърлена, като Данаил Папазов стана единствен собственик, включително и на компанията, която притежава резиденцията на Доган. Заявлението за промените в борда на директорите е подадено на 26 август, но е датирано на 20 август – само няколко дни след като Папазов пое контрол върху „ТЕЦ Варна“.

Същевременно Папазов е предприел подобни стъпки да отстрани Доган и от управлението на още едно дъщерно дружество на „ТЕЦ Варна“ – охранителната фирма „Електрик секюрити“, създадена през 2020 г., по време на протестите и десанта на Христо Иванов в „Росенец“. Според последни данни в АПИС, компанията разполага с около 40 служители. И тук Доган е освободен по решение на Папазов, който изпълнява ролята на изпълнителен директор на ТЕЦ-а.