Украсете за Коледа с елха, коледни клонки и венци

Украсете за Коледа с елха, коледни клонки и венци

Коледните празници се свързват с много щастливи мигове с близките, както и с пищна и красива празнична украса. В днешната статия ще ви дадем няколко идеи как да използвате изкуствена елха, клонки и венци, за да обвиете дома си в коледния дух. 

Сравнение на естествени и изкуствени елхи

В сравнение с изкуствените коледни елхи, истинските елхи предлагат много предимства. Най-голямото предимство е способността им да филтрират въздуха и да намалят въглеродните емисии. Тези дървета също са биоразградими, така че са по-добри за околната среда.

Друго предимство е способността им да осигуряват местообитание за дивата природа. Някои истински дървета дори са използвани за реставрационни проекти.

И накрая, истинските коледни елхи обикновено имат по-добра миризма, а и са безвредни за хора с алергии. 

От друга страна, изкуствената елха е идеална, ако искате да опазите природата и дръвчетата живи. В наши дни, изкуствените елхи не се различават по вид от естествените, но са много по-издръжливи и могат да ви служат с години. Това означава, че и ще ви спестят пари. 

Изборът на правилното дърво

Изборът на правилните изкуствена елха, коледни елхови клонки и венци за украса е важен. Помага да зададете тона за вашата празнична декорация. Освен това сплотява семейството ви. Независимо дали пазарувате дърво за собствения си дом или за офиса, има няколко неща, които трябва да имате предвид.

Размерът на дървото играе роля при избора ви. Едно малко дърво може да работи за малка стая, но може да заеме по-голямо пространство. По-високо, пълно дърво е идеално за запълване на голяма стая. Изкуственото дърво за маса е чудесен вариант за по-малко пространство. 

Формата на дървото също е важен фактор. Дървото във форма на молив ще стои добре в антрето, но може да не е идеално за всекидневна. За най-добър външен вид изберете дърво, което е пълно и органично. Клоните му ще бъдат по-стегнати и по-плътни.

Правилното дърво за вас зависи от вашите вкусове и бюджет. Някои хора обичат да украсяват истинско дърво, докато други предпочитат да използват изкуствени дървета. Те са лесни за поддръжка и са огнеустойчиви, така че са добри за страдащите от алергии.

Използване на клони и венци за коледна украса

Използването на коледни клонки и венци за коледна украса е лесен начин да добавите естествена красота към вашия празничен декор. За тези, които имат живо дърво, това е отличен начин да украсят дома си, но за тези, които нямат, клонките от дърво създават красива украса.

Използването на клони и венци за коледна украса може да бъде забавен проект, който да направите с вашите деца. Това е чудесен начин да покажете на детето си как да работи с различни материали. 

Можете да направите рустикален или изискан венец. Можете да изберете да украсите венеца с панделки или блясък. Можете също да добавите горски плодове и вечнозелени растения. Можете дори да включите мини коледно дърво. Можете също така да добавите сушени плодове към венеца за цвят.

Ако искате да сте креативни с декорациите си, можете да опитате да направите свои собствени украшения за меденки. Те се правят много лесно. Просто трябва да пробиете джинджифиловите орнаменти и да ги оставите да се затоплят. След това можете да ги поставите във венеца и да добавите малко горещо лепило. Можете да добавите червени акценти или други цветове в зависимост от вашия личен вкус.

Ако искате по-модерен външен вид, можете да изберете венец от матирани борови шишарки. Ще ви трябват борови шишарки, основа за венец от пяна или смърч и бяла спрей боя. Можете също така да добавите дрънкулки, пера или други декорации. Можете дори да поставите червен лък, за да добавите малко допълнителен интерес.

Като алтернатива можете да използвате хвойна, за да направите венец. Хвойновите венци се правят от разнообразна зеленина, включително смърч, хвойна и истински чемшир. Ако нямате хвойна, можете да използвате всяка друга зеленина, която имате около къщата. Добре е да имате под ръка поне три различни размера хвойна, за да имате достатъчно, за да напълните венеца си. Ще трябва да го завържете с червена кадифена панделка.

За да запазите венеца си свеж, помислете за поставяне на орнаментите във ваза с вода. Това ще ги предпази от счупване и ще запази живота на клоните. Можете също така да закачите коледни картички на клоните, за да се радва семейството.

Ако използвате клони и венци за коледна украса, не забравяйте да добавите светлини. Те могат да бъдат приятно допълнение към вашия венец и ще ви позволят да променяте стила на вашия венец всяка година. Можете също така да добавите миниатюрна къщичка за птици в центъра на вашия венец, за да завършите външния вид. Можете също така да включите шапки от жълъди и други аксесоари за допълнителен щрих.