Футболни тениски Copa Retro

Началото на COPA Retro е поставено през 1988 г. от страстта на един фен, когато той започва да колекционира футболни фланелки. Оттогава колекцията се разраства и се превръща в един от най-автентичните и уникални доставчици на ретро футбол в световен мащаб.

Серията COPA Classic включва над 200 класически футболни тениски и якета. Всяко облекло има собствена част от историята, вдъхновена за тези, които наистина обичат класическото футболно облекло.

Какво е ретро футболна тениска?

Ретро футболната тениска или ретро римейк е създадена наскоро и имитира естетиката на класическия комплект.

Терминът „ретро“ може да бъде е объркващ, тъй като по дефиниция „ретро“ тениска е всяка една от миналото, но всъщност означава „ретро римейк“. Това не е първият път, когато се използва объркваща формулировка в индустрията, например терминът „автентичен“е използван за фланелки за играчи, предполага, че репликите на фланелки са фалшиви, което не е така.

Въпреки че повечето ретро тениски са римейк на стари модели, има нарастваща тенденция хората да правят неисторически тениски, които се вдъхновяват от стари дизайни.

Защо на футболните ретро фланелки няма лога на производителя?

В зависимост от това кой ги прави, ретро тениските могат или не могат да имат лого на производителя. Може да бъде доста изненадващо да видите класическа визия, лишена от логото на Adidas или Nike, но поради лицензионни причини много ретро тениски пропускат логото на марката.

Много хора смятат, че футболна тениска без лого на марката е фалшификат, но не винаги е така при ретро моделите. Ако приемем, че фланелката идва от лицензиран продавач няма нищо фалшиво в нея, дори ако изглежда че нещо и липсва в сравнение с истинската.

Кой прави ретро футболни фланелки?

Ретро фланелките обикновено идват директно от отбора, или връзка с трета страна, обикновено компания, специализирана в ретро фланелки, или от вътрешен екип в клуба.

Все повече и повече клубове пускат свои собствени ретро гами всеки сезон, потапяйки се в задните каталози. За клубове, които работят със същия производител като този, който са имали в миналото, можете да видите ретро фланелки със старото лого на производителя. Истински тласък по отношение на визуалната привлекателност на комплекта. Арсенал е превърнал нещо като навик да пуска тези видове фланелки, като често ги оценява доста високо, въпреки това, че са римейк.

Съществуват редица компании, които специализират в ретро фланелки за различни отбори. Прави се римейк на всякакви фланелки, от неизвестни екипи до ретро дизайни, които за последно са били виждани на терена преди няколко десетилетия.

Кои са най-добрите ретро футболни фланелки?

Отбора на Арсенал се справят доста добре с производството на ретро футболни фланелки, въпреки високата им цена те са предпочитани. Да можеш да върнеш класическия дизайн на adidas от 90-те години, или визии от епохата на adidas Equipment е доста вълнуващо за феновете.

Футболните ретро фланелки на Copa имат превъзходна гама от дизайни на екипи, като много от тях са тениски, които са невъзможни за намиране, ако не се произвеждат като реплика от тях. Ако запалените колекционери намерят оригинална ретро фланелка, тя ще струва страшно скъпо.

В месеца на футболните емоции, можете да намерите специални оферти на футболни фланелки на Световното Първенство в Катар 2022, а като запален фен да покажете носталгичната си гордост и да закупите Retro Copa тениски на своите любими отбори.