УРА! Пускат ремонтираната отсечка на бул. "Черни връх" до началото на ноември

УРА! Пускат ремонтираната отсечка на бул. "Черни връх" до началото на ноември

Отсечката на бул. „Черни връх“ между ул.„Джон Атанасов“ и ул. „Арарат“ ще бъде пусната за движение до началото на месец ноември. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след проверката на ремонтните дейности на столичния бул. „Черни връх“.

Според кмета, това е едно от най-тежките трасета в столицата не само защото е имало отчуждение и се разширение, а и защото са изградени канализация, водопроводи, преместват се инженерни мрежи, което винаги става много бавно.

По думите ѝ отсечката, която в момента се ремонтира вече се завършва. „Правят се и тротоарите и очаквам най-късно до началото на ноември тази отсечка да бъде пусната за движение, без полагане на износващия слой асфалт“, каза кметът на София. Тя уточни, че след това ще продължи изграждането на третия, последен участък от булеварда.

„Знаем, че е много тежко, но най-късно до Коледа трябва да приключи целият ремонт. Срокът му е до края на годината, но се надявам строителите да направят всичко възможно, без компромиси в качеството да освободят движението възможно най-бързо“, обясни Фандъкова.

Тя изрази надежда следващата година да започне ремонт на ул. „Граф Игнатиев и бул. „Дондуков“.
„С колегите ми следим картата, за да можем така да преценим обектите – от една страна да продължим с активната и мащабна програма за инфраструктурните обекти, от друга да можем да осигурим работата през улица, през булевард, за да може все пак движението да не се блокира”, обясни Фандъкова.

Източник: Pik