Професионална изработка на уебсайт или „помощ от приятел”?

Уебсайтовете са ключова част от съвременния маркетинг и онлайн присъствието на всяка компания. Сайтът служи и като инструмент за събиране на данни,  генериране на потенциални клиенти и анализ на посетителите.

Ето и първите 4 неща, за които трябва да помислите, преди да се заемете с изработка на уебсайт:

  1. Поставете конкретни цели на проекта

Вашите цели трябва да включват както дългосрочната маркетингова стратегия, така и краткосрочните цели за продажби.

Сайтът непрекъснато трябва да се подобрява и в движение ще разберете кое работи и кое не. Много показатели, които определят ефективността на вашия уебсайт, са взаимосвързани.

Например, ако искате повече потенциални клиенти, трябва да увеличите месечния си трафик.

  1. Определете целевите групи на вашата компания

За да се превърнете в лидер в онлайн трафика, трябва да предлагате добро и полезно съдържание. Съдържанието, притежаващо висока стойност, винаги се основава на интересите, предизвикателствата, проблемите и нуждите на целевата ви група.

  1. Изберете професионална изработка на уебсайт или „помощ от приятел”

Ако искате професионално изглеждащ и работещ уебсайт вероятно е препоръчително да се обърнете към агенция, която се е специализирала в изработка на уебсайтове.

Това има редица преимущества, в които ще се уверите и сами. Бързите срокове, реализиране на всевъзможно идеи, професионални съвети, функционален дизайн – са част от причините да не губите време сами да се занимавате с това. Да разчитате и на приятели, които „поназнайват това-онова” не е особено добро решение.

Не забравяйте, че всичко зависи от дизайна. Ако искате вашите клиенти да ви взимат на сериозно, сайтът ви също трябва да изглежда на професионални ниво. А това трудно ще постигнете сами.

  1. Улеснете регистрацията и покупката, така че да се случват буквално с два клика

Потребителите по правило са нетърпеливи и бързо напускат сайта, ако се налага да губят повече време.

Добавете голям бутон за регистрация и поддържайте формата възможно най-кратка и опростена.