Бърз заем – какво е това и как да го получите?

Бърз заем е заем, който се издава за броени минути, обикновено буквално в рамките на 30-60 минути. Такива заеми често се наричат експресни заеми и се издават само чрез предоставянето на един документ – лична карта/паспорт. За да се ускори процедурата по регистрация, понякога първо потенциалният кредитополучател подава онлайн заявление, внимателно попълва данните и ги изпраща за предварителна проверка.

След като получи положителното решение, клиентът отива в офис на банката, за да попълни разширен въпросник и да премине през последния етап на проверка. Това отнема средно около 30 минути.

Кредиторът обявява окончателното решение в рамките на половин час след попълване на въпросника в офиса. Ако заемът бъде одобрен, кредитополучателят получава парите веднага след  решението и подписване на договора в офиса.

Суми и срокове, изисквания към клиентите

Бързите заеми се издават в малки суми. Говорим за заеми до 5000 лева. Сроковете за експресните заеми са кратки. Често бързите заеми се издават за 6-18 месеца с месечно погасяване на равни анюитетни плащания.

Относно изискванията, на които трябва да отговаря кредитополучателя на експресен заем, те са максимално опростени. Потенциалният кредитополучател трябва да е гражданин на Република България и да има валиден паспорт в ръката си.

Други ограничения са именно възрастовите. Те варират в зависимост от банката. Минимумът е 18 години, максимумът е 80-85 години. Но такива прагове съществуват само в някои организации. Обикновено всичко е много по-скромно: от 23-25 до 60-65 години.

Коя банка предоставя най-добрия и бърз кредит?

Почти всички банки отпускат парични заеми без сертификати и поръчители, но по-често такива условия се прилагат за редовни клиенти на организацията. Новите кредитополучатели ще трябва да предоставят пълен списък с документи, за да получат пари.

Ако търсенето на бърз кредит не доведе до желания резултат, потърсете финансова помощ от друга институция.

Заем в брой без сертификати и поръчители  се предоставя почти на всякъде само срещу един документ – лична карта или паспор.

За редовни клиенти на дадена банка винаги се предоставят по-изгодни кредитни условия. Банката подготвя предварително специални оферти за такива кредитополучатели, за които максималният размер на заема може да достигне доста високи суми, а лихвеният процент варира от 12,5% годишно. Срокът на заема също е възможно да бъде удължен.

Източник: pss.bg