Защо баните в скандинавски стил са толкова популярни напоследък?

Всички искаме в домовете ни да царят комфорт и топлина. В този смисъл, банята има специална релаксираща функция. Скандинавците подхождат внимателно към тези въпроси и се придържат към философията Hygge, когато обзавеждат баня. Hygge е концепция, възникнала в скандинавските страни и означава усещане за уют и комфорт, благополучие и удовлетворение. А сега нека да разберем как да използваме скандинавските трикове, за да направим банята възможно най-функционална и удобна. 

Отличителни черти на банята в скандинавски стил 

Уют и топлина

Банята в скандинавски стил се счита за много стилна. Фактът, че този стил включва, наред с други неща, използването предимно на естествени материали, предполага, че той е много уютен и топъл.

Без излишни вещи

Банята, като най-интимното пространство дома, трябва да бъде проектирана с голямо внимание. Няма значение дали пространството е голямо или малко, има едно нещо, което трябва да имате предвид – избягвайте натрупването на излишни вещи във вашата баня.  

Скандинавската баня е перфектният пример за голямо или малко пространство, свободно от претрупване. И точно това е една от причините този стил да става все по-популярен. Изглежда модерно, но фокусът е върху функционалността, простотата, полезността и красотата.

Точно те са отличителните характеристики на скандинавската баня. Стилът е подчертан от изчистени линии, естествени материали, неутрални цветове и различни акценти. Ако трябва да обобщим, спокойно можем да заявим, че скандинавската баня е ненадмината по своите функционалност и стил.

Какво включва скандинавският дизайн на банята

Тук няма да видите голямо разнообразие от декори, както е при някои други стилове. Този стил черпи вдъхновение от минимализма, простотата и кокетността.

Дизайнът на скандинавската баня трябва да предвижда достатъчно място за съхранение, като за предпочитане са компактните вградени гардероби и рафтове. Те са идеалният начин да създадете достатъчно пространство за складиране на необходимите предмети и аксесоар, но без да заемате прекалено много място. Този стил декор е чудесен избор за всяка малка баня.

Източник: Магазин Керамо

Коментари

коментара