Перничани скочиха на Ревизоро: Много нагъл тоя, бе!

След участието  на министъра на водите Емил Димитров – Ревизоро в предаването „Искрено и лично“, където наговори куп небивалици, цял Перник настръхна към него. Перничани са бесни в социалните мрежи, а остри реакции на думите си Ревизоро получи както от кмета на Перник Станислав Владимиров, така и от пернишки адвокати, депутати, общественици и граждани. Заместник кметътна  Общината Стефан Кръстев пък заяви с едно изречение типично по пернишки: „Министърът на водите се оказа гола вода“. И тъй като министърът е кореняк перничанин, някои от съгражданите му „учтиво“ го помолиха да се върне в Перник.

Ето и част от реакциите на перничани относно думите на Ревизоро, че в условия на грипна епидемия и коронавирус няма да пусне водата на перничани:

Топадвокатката в Перник Анжела Асенова коментира: 

Днес, като слушах настоящия екоминистър в предаването „Лице в лице”, стана ясно, че страхът, който го обзел, да не последва Нено Димов е много, много по-голям от паниката заради коронавирус.

Днес той показно ни демонстрира и как човек много лесно може да се изложи….Изговори публично толкова неверни и несъстоятелни неща…. Вероятно, той не знае, но затова е трябвало поне малко да се подготви преди да се появи в ефир……

И така….според него Кметът на Община Перник е собственик на „ВИК” ООД, че Община Перник не се била снабдила с разрешително, не била подписала документи….и затова все още в Перник не тече водата от яз.”Белмекен” по аварийното съоръжение.

Не, господин министър, грешите!!! „ВИК” ООД, Перник не е собственост нито на кмета, нито на община, Перник. „ВИК” ООД е държавно дружество, на което принципал е министърът на регионалното развитие и благоустройство.

Г-н министър, грешите и че община Перник трябва да има разрешение за ползване на аварийното съоръжение. Това съоръжение се строи от държавата, възложител е областния управител, затова община Перник нито може да иска, нито да получи разрешение за ползване / справка в ЗУТ и Наредба № 2/2003г. към ЗУТ/.

А и далеч немалка подробност е, че разрешение за ползване се издава, след като строежът е напълно завършен, а в случая аварийното съоръжение продължава да се строи.

А може би като „министър на водата” поне трябваше да знаете, че договор за подаване на вода чрез ползване на софийската ВИК-инфраструктура до ВИК- мрежата на Перник трябва да се подпише

Депутатът от Перник Любоми Бонев коментира: 

Днес станах свидетел на рекорд за книгата на „Гинес“. Само за 15-тина минути министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро успя да надрънка повече глупости отколкото някой би могъл да понесе за толкова кратко време. Оказа се, че за напълването на язовир „Студена“ основна заслуга имал той. А перничани още нямали вода, защото… (тук малко подредбата на изречението му се изгуби… ) . Така ли? Понеже чух тази новоизгряла звезда да задава въпроси, то и аз имам няколко въпроса към него:

1. Наясно ли е господин Министъра чия е собствеността на ресурса „вода“, на ВиК Перник и на водопреносната мрежа? Ако не е, нека попита!

2. Знае ли господин Министъра кой е основният възложител по изграждането на водопровода за Перник? Общината или Държавата, в лицето на правителството? Ако не знае, това не е говори много добре за него, защото незнанието не оправдава не компетентността!

3. А сравнявайки разходените количества от миналата година /без режим/ и тези разходвани в условия на воден режим, и извеждайки чутовният извод, че явно миналото управление на града е ползвало количества, които не са отчитани и заплащани, питам – чие беше това управление? И кой ще посочи „крадците“? Управлението? Държавата? Та Вие, господин Министър, не бяхте ли част от това държавно управление?! А не сте ли и сега част от него?! Да не би преди да станете министър да сте бил в небитието?

4. Колко пъти като депутат, господин Министър, сте се интересувал от темата за водата в Перник? Защото аз помня Вашето присъствие в зала и знам отговора. Нула пъти. Нула. Кръгла нула като Вашето министерстване. Защото Вие си кютахте кротичко на парламентарната банка, когато аз и Станката задавахме въпрос след въпрос за това ще има ли водна криза в Перник. И всеки път получавахме категоричен отговор „не“ и обвинения, че се опитваме да всеем предизборна паника.

Напънал се Ревизоро и родил единствено този пошъл спектакъл. И всичко това се развива на фона на пълзяща епидемия, която Перник посреща с воден режим, благодарение на парламентарното мнозинство на този министър. Тоест благодарение и на самия него. Но перничани не са телевизионни зомбита – те са принудени да живеят в реалността на тези кошмарни условия, „подарени“ им от Ревизоро и компания и добре знаят кой наистина работи за тях, кой не знае сън, за да реши проблемите им и кой просто пръска популистки слюнки от телевизора, като си мисли, че някой му вярва… Да, ама Не!

Милен Миленов:

Атаката срещу пернишкия кмет започна тази вечер от Ревизоро.И започна точно така ,както очаквах да започне: Дадохме ти 30 млн да оправиш водопреносната мрежа,ама ти не се справи ,щото даваш само медийни изяви.Дали трябва да се обяснява,че зимата не е най-подходящия сезон да се разкопаят улиците на Перник ,че да се ремонтира водопровода?? Дали трябва да се обяснява ,че принципал на ВиК не е Община Перник??? Дали трябва да приемем малоумното твърдение на Ревизоро,че Перник в момента получава толкова вода,колкото миналата година??? Дали трябва да приемем цялата тая гнусна демагогия??? Значи всички са си свършили работата ,само Кметът Владимиров не е . Да,разбирам,че Станислав ги би болезнено в Перник,разбирам,че си хапят устните от яд,че в Перник се случва нещо различно от това ,което се случваше при предишните управления. И се опитват да прехвърлят цялата отговорност от болната глава на здравата. Както винаги правят. Но няма да мине. В Перник няма да мине. Но пасаран!!! Прочее…сега е време да чуем,че виновни са още Орешарски,Путин и международното положение.А аз,таксиметровият шофьор,заставам зад КМЕТА!

Елена Димова: 

Възмутена съм! Толкова ожесточение срещу перничани и кмета на Перник! РевиЗоро изсипа цялата вина за ситуацията на кмета, включително и за това, че водопроводът не е готов! Освен г-н Владимиров да се качи на багерите, за да копае и собственоръчно да полага тръби?! Отвратителна наглост!
Били подавани фалшиви данни за разход преди една година… Да потърсят отговорност от хората, подавали тези фалшиви данни! Ние, перничани, малоумни ли сме?!

Виолета Василева:

„ДзверИх“ се, „дзверИх“. Вместо да направи координация по хоризонтала с другите си колеги министри – на икономиката и на РРБ, в напориста поза „аз, аз..“ всичко свършил …Виновните – тия У ПерникО. Не възнамерявам да съм му адвокат, но дори и областният управител като шеф на ВиК асоциацията е в патова ситуация – ако ще да спи на обекта на водопровода, няма как без ресурси – тръби и др. части пречиствателната, трасето да станат, той може единствено да настоява, да сигнализира..Факт е – просрочва се връзката. Пълно разочарование е поредният воевода министър, който много говори, но нищо вярно не казва.

Аделина Рачева: 

През цялото време имах чувството, че е надрусан! Какъв аргумент беше, че щом ни е стигало същото количество вода миналата година, то без много претенции! Забрави ли ГЛЕДКАТА от язовира след ползването на тези количества? ?? Неуместната самоувереност предизвикана от нещо като знание!

Вижте в линка и коментар по темата на кмета на Перник Сатнислав Владимиров