Батановчани влязоха при новия областен управител на Перник – НА ЖИВО

Жители на град Батановци, които от 10 дни нямат никаква вода влязоха при областния управител, заедно с кмета на град Батановци Радослав Петров, засне на живо ZaPernik.com.

Хората искат да им се пусне вода за нормални битови нужди поне по два-три часа дневно.

Гражданите влязоха в сградата на областта, където изчакаха при портиера да бъдат пуснати до кабинета на областния управител.

Дайте да намерим компромисен вариант за тези хора. Четиристотин метра е едно трасе да се изкопае, за да се вържат тези хора, към батановския водопровод„, предложи кметът на град Батановци Радослав Петров.

Ще имам в 9 часа среща с „ВиК“ и ще видя дали ще може да се изгради. Не мога да ви кажа, кога ще се изгради това трасе. Аз не съм отишъл на място, за да видя. Ще пратя човек на място да види„, каза новият областен управител на Перник Емил Костадинов.

„Ние искаме режим вечерно време поне за няколко часа да имаме вода да си извършим битовите нужди“, молят се протестиращите.

„Имам среща с „ВиК“. Ще звънна на човек от областта да дойде на място да види. Ще държа връзка с кмета на град Батановци“,отпрати ги областния управител Емил Костадинов.

„Минаваме пред гражданско неподчинение от утре вечерта“, предупреди го кмета на Батановци.

Какво е мнението на хората от Батановци след срещата при областния управител Емил Костадинов, вижте пред камерата на ZaPernik.com:

Вижте цялата среща на живо в ZaPernik.com:

Прочетете още:

Станката: Петя Аврамова не дойде до Перник, имаме нов областен управител, който се учи и чуди какво да прави

Град Батановци – 10 дни без вода