БЕДСТВИЕ: Цели райони на Перник остават без капка вода

Цели части на град Перник остават без вода, сигнализират перничани на горещия телефон, който Община Перник откри за спешна връзка с гражданите. 

Тази сутрин големия пернишки квартал Църква, както и село Мещица нямат въобще вода. В същото време в центъра на Перник, както кварталите „Изток“ и „Мошино“ е имало вода след 10 часа, когато водния режим трябва да е активиран и чешмите празни.

От сутринта 38 сигнала са получени на горещия телефон на Община Перник. Повечето са свързани с водната криза в Перник. Получени са 6 сигнала за течове на водопроводната мрежа в Перник.

През нощта от 18 часа до 8 часа сутринта са получени 29 сигнала на телефона, като сигналите са били основно са затова, че няма вода в регламентираните часове.

Общинска администрация препраща сигналите на държавното дружество „ВиК“. Ще бъде уведомено Министерството на регионалното развитие за ситуацията в Перник.

За утре се готви пък протест на перничани пред сградата на „ВиК“ Перник. Протестът е насрочен за 9 часа сутринта и ще бъде излъчван на живо по ZaPernik.com.