Запорът на стадион „Миньор“, зала „Металург“ и ключови сгради на Перник бяха най-голямото ми предизвикателство в отминалия кметски мандат, съобщи Вяра Церовска

Най-голямото предизвикателство, което трябваше да преодолеем при стъпването ни в изминалия четиригодишен мандат беше огромния дълг и запора на НАП. Това каза бившият кмет и настоящ кандидат  Вяра Церовска в ефира на Телевизия Европа. 

Вяра Церовска припомни за тежкото наследство, оставено от предишните кметове: огромен дълг към НАП, с висока лихва и запор на ключови сгради в града. Сред които са били: Стадион „Миньор“, спортна зала „Металург“, сградата на ул. Радомир, помещаваща много институции и сградата на бившата банка, в която днес работи Регионалния училищен инспекторат.

„Да освободим и да върнем на нашите граждани тези сгради, това беше най-важното предизвикателство пред нас. Направихме оздравителен план, одобрен от Министерството на финансите, с който ние се задължихме в рамките на всеки работен ден да връщаме 20 процента от приходите, които влизат в общината. Това беше една много сериозна финансова дисциплина и много голяма тежест, която трябваше да понесем, за да направим крачка напред“, каза Вяра Церовска.

Припомняме, че задълженита към НАП са достигали 5 милиона лева в началото на мандата през 2015г. В края на мандата на Вяра Церовска през 2019г. резултатът е: отмяна на запорираните сгради и 0.00лв. задължения към НАП.

Друго, което е било от знаково значение през управлението на бишвия кмет и настоящ кандидат за кмет на Перник, е връщането на дълговете на контрагентите и доставчиците, които са във финансови взаимоотношения с общината. Именно на изграждането на доверие между фирмите и общината е било стъпалото за крачка напред за бъдещи общи действия.

Припомняме, че именно фирмите, към които Община преник има стари задължения най-често запорираха сметките на общината.

За да изградим и искаме доверието на перничани ние показваме какво сме направили досега. За да изградиш доверие, трябва да застанеш с работата, която си свършил и отговорностите, които си поел, както и с мечтите и хоризонтите, които споделяш със своите съграждани за развитието на нашия общ дом„, каза още Вяра Церовска.

Какво още казва кандидатът за кмет на Перник за втори мандат Вяра Церовска в ефира на телевизията, можете да видите тук:

Коментари

коментара