ОГНЕНО БЕДСТВИЕ: Цяла къща изгоря и още две пламнаха заради пожари на треви

Пожар подпали брезнишкото село Банище. Огънят се разпалил  в късния следобед и бързо стигнал до вилната зона „Трап“ в селото. От пожара се засегнати няколко къщи. Веднага е изпратен екип на пожарната. Три пожарни коли са се борили с огнената стихия, към тях са се присъединили и 25 души доброволци, съобщи пред zaPernik.com областния управител Ирена Соколова. По думите й една къща е изгоряла, както и покривите на други. 

Причината за стихията е запалени сухи треви и храсти в района на съседното до Банище село Ръжавец. В гасенето са се включили и екипи на „Държавно горско стопанство-Брезник“ , а сред доброволците е бил и кметския наместник на Банище Иван Таков, пише сайтът zapadno.com . От ЧЕЗ са спрели тока на къщите в района заради пожара.

Голяма част от имотите във вилната зона са вили, но има и постоянно живеещи хора. Няма пострадали хора и животни от огъня, нанесени са материални щети.

Пожарът е овладян за около 2 часа с помоща на огнеборците и доброволците, които се включили в гасенето със селскостопанска техника и лопати.

Вижте снимки от бедствието!

Коментари

коментара