Повече разходи за ремонта на Двореца, строежа на кръговото в Изток и кучешкия приют в Перник

42
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Повече пари се отпускат за ремонт на Двореца на културата, изграждане на кръгово движение в кв. Изток и за кучешкия приют. Измененията касаят поименния списък на капиталовите разходи на Община Перник и са предоставени за гласуване от Общински съвет на днешното заседание. 

Предложението предвижда стойността на ремонта на сградата Дворец на културата в Перник да нарасне от 1 200 000лв. на 1 463 000лв. В Документа се подчертава, че „промяната се дължи на обединяването на предвидените за изпълнение два етапа на техническия проект. Обектът се предвижда да се финансира с извън бюджетни средства и завишаването на стойността не засяга рамката на целевите и собствените средства“.

Вторият обект, при който ще бъдат променени предвидените разходи е построяване на кръгово движение при улиците „Ю. Гагарин“ и „Благой Гебрев“ в кв. Изток.  Първоначалната стойност от 1 530 000лв. се променя на 1 900 000лв. Тук причината е , че към техническия проект се включва и изграждане на довеждащ водопровод за допълнително водоснабдяване на село Драгичево и включването на дъждовната канализация на местността Ладовица .

Новосъздаденото звено „Общински приют за безстопанствени кучета“ към общинското предприятие „Общинско обслужване“, изисква и третата промяна в капиталовите разходи. За нуждите на приюта са необходими закупуване на два упойващи пистолета на стойност 3 338 лв. и ветеринарна операционна маса на стойност 4 800лв.

Според предложението, промените са в рамките на Бюджета. Повече за промените на капиталовите разходи можете да прочетете ТУК

42
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?