Перничанка се среща с Темида – обрала супермаркет

Няколко човека застават пред правосъдието за различни престъпления.  

44-годишна перничанка ще отговаря за кражба от голям магазин.

Престъплението е извършено през месец юни тази година, в съучастие с двама мъже. Тримата откраднали от супермаркет хранителни продукти, козметика, перилни препарати и други вещи на обща стойност около 100 лева. 44-годишната Л.П е привлечена като обвиняема по чл. 195, ал.1, т.5 от НК и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

60-годишен се изправя пред Темида за управление на автомобил в нетрезво състояние.

На 22 септември тази година, в радомирското с. Долни Раковец бил проверен лек автомобил Пежо „Партнер“, шофиран от 60-годишният Р.Т. от с. Негованци. Алкохолната му проба се оказала над 1, 2 промила. Анализът на кръвната му проба показал 1, 24 промила. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

И столичанин ще бъде съден за управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1, 48 промила.

47-годишният Д.И. бил проверен на 15 ноември тази година, в радомирското с. Стефаново, шофирайки „Пежо“. Дрегерът отчел 1, 48 промила. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

63-годишен жител на с. Житуша ще бъде съден за управление на автомобил с чужди номера.

М.Б. подкарал „Лада“ по пътя за радомирското с. Извор. Полицаите го спрели за проверка и установили, че номерата на автомобила са от друго моторно превозно средство. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Перничанин ще отговаря пред закона за неплащане на издръжка.

През 2016 г. 32-годишният С.Р. бил осъден от Пернишкия районен съд, да издържа своя син. От тогава до момента, мъжът не изпълнявал задълженията си по закон. През 2018 г. отново бил осъден за същото деяние. Привлечен е като обвиняем по чл. 183, ал. 1 от НК и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.