Полиция връчва предупредителни протоколи на шепата протестъри, събрали се на паркинга на „Кауфланд“ в кв. Изток

Шепа протестъри са се събрали на паркинга на магазин „Кауфланд“ – сборен пункт на протестърите в Перник. Полицаи са отишли на срещата им, на която е имало не повече от 20 човека и са ги карали да подписват протоколи, че няма да нарушават законите и да блокират пътища.

„Перничани си тръгват, защото са изплашени. Карат ги да подписват, че няма да участват в протести“, обяви Орлин Невидимия в социалните мрежи.“Тъй като аз нямам намерение да подписвам каквото и да е било, не отивам там“, обяви той.

„Не са кой знае колко хората пред Кауфланд – около 20-30 човека са“, обяви Невидимия, който каза, че живеем в диктатурата на Боко.

„Уредихме нещата Валери Симеонов да подаде оставка и сега могат да ни разбичкат като пионки“, казва Орлин Невидимия.

Перничани, които протестираха цяла седмица без прекъсване се омазаха страхотно последните дни с организацията по протестите си и загубиха доста голяма част от включващите се в протестите хора. Полицията от своя страна успя да сплаши както тарторите, така и не малка част от бунтуващите перничани.

„Перник падна пред мутрите на б.б“, обяви Милен Карингов.

„За съжаление хората са казали .. “ с всеки на война не се ходи“ … разбрахме го по трудния начин“, обяви Джулия Самоилова.

Не липсват и трагикомични предложения, основно сред клавиатурните протестиращи:

„Не е паднал, тепърва предстои двобоят. И двубоят трябва да се състои директно в София! Ако се организираме хитро и умно, с много висока степен на прегрупиране по малки групи от по 5/10 човека/коли и без явни обявления къде и кога като сборен пункт както и без клаксони, аварийки и знамена (тези неща където трябва после) но и с ясно дефинирани цели както и лозунги. които са видими за всички медии, вкл. и международните“, предлага Георги Георгиев.

„Хората явно живеят добре,няма какво друго да кажа по въпроса“, заключи разочарован Цветомир Атанасов.