Освобождават специално за перничани паркинга пред храм паметник „Александър Невски“ в София

Освобождават паркинга пред храм-паметник „Александър Невски“ в София за пернишките протестиращи, които тръгват за столицата в 16 часа днес, научи ZaPernik.com.

Организаторът на пернишкото автошествие до София, Валентин Пешев се е свързал с човекът, който отговаря с масовите прояви в СДВР София, за да го уведоми, че перничани ще пътуват съм София този следобед, за да се включат в протестите.

Служителят на СДВР е попитал дали се очакват повече от 500 автомобила, като Валентин Пешев е отговорил, че допуска, че ще са повече. Тогава той е казал, че ако трябва ще осигурят още парко места в центъра на София.

Освен с него, пернишкия организатор Валентин Пешев се е свързал със столичния организатор на протестите Росен Миленов – това е човекът, който е подал уведомителното писмо за протеста в София. Той е информиран, че перничани тръгват в 16.15 часа от паркинга на зала „Миньор“ в Перник към София.

Ние ще ви посрещнем около 18 часа в София“ е казал Росен Миленов, който много държал на пернишкото участие в столичния протест.