Божидар, който вдигна Перник на бунт гостува в Шоуто на Слави

Перничанинът Божидар Атанасов, организатор на протеста „Перник на бунт“ бе поканен като гост в Шоуто на Слави вчера. 

Божидар е на 27 години, работи в хипермаркет и има приятелка и момиченце на име Виктория. Ето какво разказа Божидар на въпрос на водещия, как му е дошла идеята да започне протеста:

„Преди няколко дни бях на работа и видях един възрастен човек, вероятно пенсионер, който ровеше в контейнер за боклук. Намери си филийки хляб, изхвърли две-три от тях, които бяха мръсни, а останалите си сложи в торбичка. Няма да казвам какво направих аз, но той ми благодари с наведена глава, което много ме натъжи. Защото не можеш да работиш цял живот и в един момент да обикаляш по кофите. Ядосах се. Стиснах зъби. И когато се прибрах и видях дъщеричката ми, си помислих какво ще й оставя на нея, какъв живот предлага държавата ни в момента. Реших, че трябва да направя нещо. Така създадох събитието във фейсбук „Перник на бунт“. Кръстих го така, защото исках името да звучи по-мотивиращо, да дойдат повече хора, да звучи стряскащо  и се получиха нещата. Събрахме се близо 2000 автомобила и може би около 10 километра задръстване в Перник по главния булевард„, разказа Божидар пред Слави.

На въпрос: „Кой стои политически зад тебе„?, Божидар отговори: „Зад мене стои народа“.

„Аз не разбирам от политика, но разбрах, че не може да се живее така, допълва перничанинът.

От интервюто става ясно, че Божидар Атанасов подкрепя инициативата на Слави Трифонов за референдум и иска мажоритарна система на управление.

Няма да се откажем докато нещата не се променят. Ще отстояваме позициите не само на Перник, но и на цяла България, категоричен е Божидар.

Вижте ВИДЕО на предаването ТУК