Общината разреши провеждането на автошествие в Перник

Община Перник разрешава провеждането на гражданско присъствие и шествие с автомобили в град Перник по маршрут – от магазин Кауфланд в кв. „Изток“ до автомагистрала „Люлин“ /пътен възел Даскалово/. Заповедта е за днес 12.11. 2018 г. за времето от 18 до 20 часа, съобщиха до ZaPernik.com от администрацията.

Заповедта е издадена във връзка с постъпило уведомление с вх. № 18/Д – 526 от 12.11.2018г. от Жулиен Кирилов , с което уведомяват кмета за провеждането на гражданско присъствие и шествие с автомобили.

От общинското ръководство апелират с цел безопасността на движението мероприятието да се извърши при стриктното спазване на ЗДвП, като не се допуска затрудняването, блокирането и нарушаване правата на другите участници в движението. Да не се предприемат и действия застрашаващи обществения ред и нарушаващи правата и свободите на други граждани.

Призовават се и гражданите, които ще пътуват в този часови пояс, да изберат алтернативни маршрути, за да избегнат евентуални задръствания и напрежения.