Перничани стигнаха в София, ето какво става…!

Хиляди се събраха на протест на площад „Княз Александър I”. Хората са недоволни от високата цена на горивата, планираното поскъпване на „Гражданска отговорност”, неефективната администрация и бедността.

Точно в 14 ч. стотици коли, голяма част от които пернишки изразиха недоволството си с клаксони и блокиране на движението в центъра на столицата и редица главни артерии. Към протестиращите се присъединиха много граждани с мотоциклети и велосипедисти.

Под прозорците на властта недоволните скандираха „оставка“ и „мафия”. Те блокираха движението по бул. „Княз Ал. Дондуков” и бул. „Цар Освободител”.  Протестното шествие продължи по бул. „Васил Левски“ в посока СУ „Св. Климент Охридски“.

Протестиращте срещу цените на горивата почетоха с едноминутно мълчание паметта на Васил Левски. Те се събраха пред паметника на Апостола на Свободата, където паднаха на колене, сведоха глави и запазиха минута мълчание в знак на почит към паметта на националния герой. След това шествието се отправи към Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“. От там те се насочиха по бул. „Цар Освободител“ към пл. „Орлов мост“. Блокирано е движението по маршрута, по който преминава протестното шествие.