Депутатите от БСП към перничани: Нека си пожелаем да сме достойни наследници на нашите деди, да сме отговорни в действията си и да бъдем добър пример за следващите поколения!

Уважаеми жители на област Перник,  

22-ри септември има изключително  значение за целия български народ, защото на този ден обединеното на 6-и септември 1885 г. княжество се обявява за „свободна и независима България“. По своята историческа важност акта на Независимостта се нарежда до Съединението и е естествено негово продължение. Вече независима, България продължава своето развитие по-ускорено и уверено. Обявяването на Независимоста е чисто българско дело, извършено само от българската държава, без чужда помощ, без въстания и войни, единствено със средствата на дипломацията. Този акт показва, че независимостта на една държава  и една нация е плод на задружни усилия към просперитета, бъдещето и утвърждаването на нацията в нейните исторически граници. 

Преди 110 години България връща своето достойнство сред останалите европейски държави, горда и самостоятелна, единна и силна, обединена от и в името на националните си интереси. България – такава, каквато я мечтаеха нейните първостроители. Такава, каквато я имаме днес. Такава, каквато следва да я завещаем на идните поколения – независима, силна, просперираща.

Нека си пожелаем да сме достойни наследници на нашите деди, да сме отговорни в действията си и да бъдем добър пример за следващите поколения!

Честит празник!

22.09. 2018 г.                                                  Станислав Владимиров
Гр. Перник                                                    НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

                                                                        Инж. Любомир Бонев

НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ