Кардиолози от Медицински комплекс Свети Георги – Перник правят безплатни прегледи за Деня на сърцето

На 29 септември 2018 г., по инициатива на Световната Здравна Организация и Word Heart Day, се отбелязва СВЕТОВНИЯ ДЕН НA СЪРЦЕТО.

По повод тревожните данни, Фондация „Национална мрежа сърце за сърце“, Microlife България в партньорство с Община Перник и БЧК организират социално значима инициатива, посветена на профилактика и контрол на сърдечно-съдовите заболявания.  На 29 септември 2018г. ще се проведе кампания под мотото: „Моето сърце – твоето сърце . Изпълни обещанието си за здраве!“

„Медицински комплекс Свети Георги“ – Перник e официален партньор в здравната кампания за превенция на сърдечно-съдови заболявания.  

Вниманието ще бъде насочено специално към безплатно измерване на кръвно налягане, рискови фактори за метаболитен синдром и към сърдечно обещание на всеки участник за здравословно хранене, активен начин на живот и ограничаване на тютюнопушенето.

Инициативата ще се проведе в два етапа.

В единият етап на 29.09.2018 г. от 10.30 до 16.30 часа в град Перник, пред Дворец на културата ще бъде разположен пункт, където гражданите ще се информират по проблемите на хипертонията; ще получат книжки с нормите на поведение при АХ, ще бъдат попълвани анкети за оценка на информираността; ще се измерва тегло и кръвно налягане с електронни апарати, снабдени с Afib-технология за откриване на предсърдно мъждене. Тази технология е подходящ и сигурен метод за скрининг на асимптомно предсърдно мъждене в домашни условия за профилактика на мозъчен инсулт и за проследяване ефективността на лечение на пациенти с артериална хипертония и/или с риск от предсърдно мъждене.

В другият етап на инициативата в дните от 25 до 28 септември в Медицински център Св. Георги – Перник ще се извършват безплатни прегледи, включващи измерване на гореизброените показатели и при необходимост консултация с кардиолог. Безплатните прегледи ще се извършват единствено срещу предварително записване на телефони 076 63 23 59 или 0889363630.

Данните, събрани от здравната кампания, ще бъдат използвани, за да се подчертае общественото значение на превенцията на сърдечносъдови заболявания в национален мащаб.

В името на живота!