Владо Береану с покъртителен текст за ареста на журналисти в Радомир и ченгетата

Журналисти подават достатъчно обоснован сигнал за корупция срещу голяма фирма в ГДБОП. Публикуват част от своето разследване. Фирмата започва да изнася документи и да ги гори в полето до Радомир. Журналисти съобщават този факт на същите антимафиоти.

Главният антимафиот Спиридонов установява, че мястото на горенето на улики е на много отдалечено място – цели 40 километра и нарежда на полицаи от Радомир да отидат на мястото. Но не им дава никаква информация защо са там и какво да правят. Полицаите арестуват двамата журналисти пристигнали да документират унищожаването. Журналистите се представят с лични документи и по 2 журналистически карти, като единият е чужденец. Полицаите водят съмнителните журналисти в местното РПУ и 4 часа установяват тяхната самоличност, до момента, в които пред управлението не пристига консулът на чуждата държава.

Делото за корупция по високите етажи на властта срещу софийска фирма, се възлага на прокурор от Радомир. ТВ звездата зам. главен прокурор Гешев няма време за това разследване. Спиридонов поздравява радомирските полицаи за добре свършена работа. „Гледаме тъп филм с измислен сценарий“ казва главния антимафиот пред медиите…. И е напълно прав.

Владимир Береану