Пернишкият депутат Станката все по-близо до българския президент Румен Радев

Президентът Румен Радев в делегация с пернишкия депутат Станислав Владимиров - Станката

Пернишкият депутат Станислав Владимиров – Станката е все по-близо до българския президент Румен Радев, видя zaPernik.com. За последните седмици това е вече втора международна среща, в която заедно с Радев присъства народния представител от Перник.

Хора от левицата забелязват, че отношенията между двамата са все по-тесни.

Заедно бяха видяни на срещата със сръбския председател на парламента Мая Гойкович. Често по време преди и след срещата разговаряха помежду си.

„Активният политически диалог между България и Сърбия носи общи успехи в търговския обмен и туризма и близост между нашите граждани. Нашите чести срещи и разговори са показателни за новия дух на отношенията между България и Сърбия и за това, че следваме неотлъчно своите общи цели – историческо помирение и съвместното ни бъдеще в Европейския съюз“. Това заяви президентът Румен Радев.

Държавният глава даде висока оценка на интензивния диалог между България и Сърбия и изрази надежда той да бъде продължен и задълбочен на различни нива, за да напредва двустранното сътрудничество в областите от общ интерес. Президентът Радев приветства задълбочаващото се сътрудничество между парламентите на двете държави и активната размяна на посещения на високо и най-високо равнище през последните години, които укрепват приятелските отношения.

„България и Сърбия са обединени от редица фактори – от историята, от близостта на културите и езиците си, но преди всичко – от своето общо бъдеще и стремежа да преодолеем предразсъдъците към своя регион. Благодарни сме за увереността и последователността, с която България се застъпва за разширяването на Европейския съюз и свършената работа по време на председателството ѝ на Съвета на ЕС“, посочи по време на срещата председателят на парламента на Република Сърбия Мая Гойкович.