Колко дръвчета виждате? Уникалните картини на Богомил Благоев на живо в Перник до края на месеца

След последната си юбилейна изложба на Шипка 6, художникът Богомил Благоев показва на публиката своите нови произведения в галерия „Атриум”.

IMG_0836

Изложбата „Импресия” бе открита от заместник областния управител Валентин Димитров, които изрази радостта си, че именно в  галерията на Областна администрация Перник са представени творбите на талантливия ни съгражданин.

IMG_0853

„Творчество на Богомил Благоев е признато, както у нас, така и по света. От днес и перничани  ще имат възможността да видят отблизо неговите творби, а колекционерите да се сдобият с неповторимите му шедьоври.  Знам, че той е научил мнозина млади таланти да изразяват себе си чрез четката и му пожелавам още дълги години да продължи със същия ентусиазъм да предава своите умения и страст към изкуството на своите ученици” – каза още Валентин Димитров.

IMG_0833

Гости на събитието бяха директорът на Художествената галерия в Перник Елена Темелкова, доц. Юлиян Митов – преподавател в Националната художествена академия, именити художници, близки на автора, както и ценители на изкуството. Прочетен бе и Поздравителен адрес от народния представител Ирена Соколова.

IMG_0856

Творчеството на художника е характерно с богата цветова гама и поантилистична техника на полагане на боите, при която основните цветове се полагат на малки точки и се смесват оптически в окото на зрителя. Многоплановостта и геометрията също са водещи при изграждането на всяка негова живописна творба.

IMG_0832

Експозицията съдържа 23 живописни картини и ще може да бъде посетена до 30 май.

IMG_0849

IMG_0845