След като построи и разпродаде за месеци първия блок, започна строежът на втори блок в затворения квартал „Витоша апартмънтс“ в Перник

Перничани, които искат да живеят в ново жилище в Перник, максимално близо до София купуват жилища в новия затворен квартал "Витоша Апартмънс"

Само няколко месеца след старта на строителство на първата сграда на най-новия жилищен комплекс от затворен тип в гр. Перник „Витоша апартмънтс“, започна и етап 2 на проекта. На 16.01.2018г. в присъствието на представители на „ Виена Билдинг Груп“, технически лица и представители на Община Перник, бе направена първа копка и даден официален старт на обекта, видя zaPernik.com.

Комплексът се намира в престижния ж.к. Изток в Перник, местността „Ладовица“ – пред стадион „Металург“, в непосредствена близост до боровата гора на парк “Иглика“ и хипермаркет „Кауфланд“.

Жилищен комплекс „Витоша апартмънтс“ е проект на компания „Виена билдинг груп“. Комплексът е от затворен тип и предлага на своите бъдещи обитатели качествено нов начин на живот в Перник. Проектиран е да задоволи всички нужди от удобство, сигурност и естетика на прилежащите части, както и да предложи на живущите спокойствие и комфортни условия за отглеждане на деца.

Етап 2 на проекта включва изграждане на ЖИЛИЩНА СГРАДА С МАГАЗИНИ секция „А и Б“, разположена на 6 етажа с общо 37 бр. апартаменти и 3 бр. магазини. На партерните етажи на сградата са разположени апартаменти и мезонети със собствен озеленен двор. Жилищният комплекс е разположен на терен с площ от 8 242 м2, от които ще бъдат застроени по-малко от (ЗП)2 400 м2. Над 3000м2 е предназначена за озеленяване, детска площадка и зони за почивка.

Комплексът включва четири сгради с апартаменти, ателиета и магазини, с по два входа и шест етажа, озеленен вътрешен двор с детски площадки и места за отдих и ще се изпълни на 4 етапа. Паркирането е улеснено чрез индивидуални паркоместа пред блока.

Първи етап е Сграда 2, която се състои от секции В и Г, които са на етап Акт 14 и трябва да бъдат готови до края на второто тримесечие на 2018 г. Етап 2 е Сграда 1 и включва секция А и Б. Етап 3 е сграда 3 и секция В1 и Г1, и етап 4 е секции А1,Б1 и С1.
До момента е изградена изцяло нова инфраструктура, включваща нов битов канал, дъждовен канал, нов водопровод, асфалтови настилки, осветление и озеленяване.

Очаква се въвеждане в експлоатация на първата сграда до eсента на 2018г., а на втората – около май на 2019г.

Повече информация относно новия квартал, закупуване на апартаменти, магазини или всичко свързано с него, може да се обадите на телефон 0885-41-41-58.