Кола блъсна перничанин на пътя за Дивотино

36-годишен мъж е пострадал при пътнотранспортно произшествие.

Катастрофата е станала на 13 януари, около 19, 00 ч., на пътя за с. Дивотино. Лек автомобил Фолксваген „Пасат“, шофиран от перничанина А.Д./49 г./ блъснал 36-годишен местен жител. От удара потърпевшия получил травми на глезен и коляно. На шофьора на колата е взета кръвна проба за химичен анализ, а на пострадалия оказана първа медицинска помощ в МБАЛ „Р. Ангелова“ – Перник. Причините за инцидента са в процес на установяване. Започнато е досъдебно производство.

Две бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати в Перник и Радомир.

На 14 януари през нощта, на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град бил проверен лек автомобил „Фиат“, шофиран от 19-госдишният М.П. от гр. Перник. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 41 промила. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

С 2,00 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобил марка „Тойота“ 16-годишен радомирец. Момчето било проверено на 13 януари, около 06, 00 ч., на ул. „Голобръдска“ в гр. Радомир. Освен, че бил пиян, непълнолетният непритежавал и свидетелство за правоуправление. Момчето отказало кръвна проба за химичен анализ.

Работата по документиране на случаите продължава.

Три пожара са гасени през почивните дни в региона.

На 13 януари, около 16, 30 ч. пламнала къща в пернишкия кв. „Рудничар“. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожено е домашно имущество и са опушени стените на помещенията. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Същият ден, около 21,00 ч. бил подаден сигнал за горяща къща в земенското с. Дивля. Оказало се, че причината е строителна неизправност. Унищожен е покрива на сградата около 80 кв. м.

50 кв. м. покривна конструкция и домашно имущество са изгорели при пожар в жилищен блок на ул. „Ал. Стамболийски“ в областния град. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Два противопожарни автомобила потушили пламъците. Сградата като цяло е спасена. Няма пострадали хора.