90-годишен самотен дядо изгоря в дома си след пожар

Снимка: Илюстративна

90-годишен мъж е загинал при пожар в дома му.

Пламъците лумнали вчера, около 07, 30 ч. в радомирското с. Долна Диканя. Запалила се къщата на самотноживущия пенсионер, при което мъжът загинал в резултат на огъня. Унищожена е сградата и намиращата се в нея покъщнина. Пристигналите на място полицаи извършили оглед на местопроизшествието.

При първоначалния оглед на трупа следи от насилие не са установени. Тялото е закарано в Съдебна медицина – Перник за аутопсия. Причината за лумналия огън е в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

Четирима са задържани за притежаване на наркотични вещества.

Служители от Второ РУ – Перник проверили лек автомобил Опел „Астра“. Това станало в края на миналата седмица, в района на газоразпределителната станция в кв. „Изток“. В колата били 38-годишният В.А. и М.Р./28 г./, двамата от областния град. При вида на полицаите мъжете изхвърлили две пакетчета с бяло прахообразно вещество с тегло около 1, 3 грама. При направения полеви тест същото реагирало на амфетамин. В.А и М.Р. били задържани за 24 ч. с полицейска мярка

Същата участ последвала и радомирците Б.А./33 г./ и В.Д./30 г./. Двамата били засечени с лек автомобил Фолксваген „Поло“  на паркинг в гр. Радомир. Полицаите забелязали съмнителен пакет под автомобила. След като го иззели, установили, че в него има суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения наркотест. Дрогата с тегло близо 9 грама била иззета, а двамата задържани за 24 часа с полицейска заповед. По-късно Б.А. бил освободен по медицински причини.

Започнати са досъдебни производства под надзора на Районните прокуратури в Перник и Радомир и работата продължава.

Бързо производство срещу радомирец е започнато на 06 януари.

Служители от РУ – Радомир проверили лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 36-годишният Й.А. Органите на реда установили, че управлява в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Работата по документиране на случая продължава.

Кражба от къща е извършена в гр. Брезник.

Имотът, собственост на перничанин не бил посещаван от 23 декември миналата година. Когато стопанина пристигнал на 06 януари, заварил разбита входната врата и откраднати електрически къртач и гумиран кабел. Пристигналите на място служители на полицията извършили оглед на местопроизшествието. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.