Шефката на Профилакториума става директор на Здравната каса в Перник

Директорът на Профилакториума доктор Йорданка Александрова става шеф на Районната здровоосигуритерна каса в Перник. Тя вече е спечелила конкурса за мястото, но преди това трябва да бъде „уволнена“ от поста си в болницата за рехабилитация и долекуване, известна като Профилакториума. 

Днес общинските съветници на Перник ще гласуват на извънредна сесия управителката на Профилакториума доктор Йорданка Александрова да бъде освободена от длъжност. Това се налага, тъй като Александрова е спечелила конкурса за нов директор на Районната здровноосигурителна каса. За да встъпи на новото си работно място, трябва да бъде прекратен договорът й като управник на Профилакториума. Александрова трябва да поеме новата си длъжност до края на следващата седмица.

Йорданка Александрова сяда на мястото на досегашната шефка на РЗОК Магдалена Христова, на която вече й е изтекъл четиригодишния мандат.

Временен управник на Профилакториума пък ще бъде доктор Венцислав Чунов, който до момента е работил в болница в Пазарджик. ZaPernik.com разбра, че Чунов има кабинет на първия етаж на пернишката болница, на входа срещу регистратурата и е пръв приятел на депутата от ГЕРБ доктор Александър Александров.