Разбиха Ауди на перничанка заради якето й

Кражба от автомобил е извършена в Перник.

Престъплението е станало вчера около обяд, в рамките на 10 минути. Лек автомобил „Ауди А6“, ползван от 32-годишна перничанка бил паркиран в центъра на областния град. Жената оставила в колата якето си, в което имало лични документи, документи на автомобила и сумата от 10 лева. Неизвестни счупили страничния прозорец на аудито и откраднали якето. Извършен е оглед на местопроизшествието.

Образувано е досъдебно производство.

От ОДМВР – Перник умоляват гражданите, да не оставят в колите си дрехи, фотоапарати, компютри и всякакви други ценни предмети и покупки, които биха поблазнили някого. Една от честите причини за разбиване на автомобили е тази.

Предвид предстоящите празници, тези деяния ще се увеличават, ако хората постъпват безхаберно към своите вещи и премети.

Радомирец е задържан за управление на автомобил след употребата на наркотици и за притежаване на канабис.

Тази нощ, около 01, 20 ч., на кръстовището на улиците „Р. Даскалов“ и „Шейново“ в гр. Радомир бил проверен Фолксваген „Пасат“, управляван от 24-годишният Д.Б. При изпробването му с техническо средство било установено, че шофира под въздействието на марихуана. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ. В кола било открито и иззето пакетче, съдържащо суха зелена листна маса, която реагирала на канабис. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка.

Започнато е бързо производство и работата продължава.

20-годишен перничанин застана пред правосъдието за шофиране на автомобил след употреба на наркотични вещества.

На 01 декември, на ул. „Освобождение“ в областния град бил проверен лек автомобил „Пежо“, управляван от 20-годишнят О.Б. При изпробването му с техническо средство било отчетено, че кара колата под въздействието на амфетамин. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.