Първо в ZaPernik.com: Вижте как ще изглежда коледната елха на Перник!

Коледната елха на Перник ще грейне на 7-ми декември. По традиция светлините на празничното дърво ще бъдат запалени от кмета на Общината Вяра Церовска.

Тази година коледната елха ще е по различна. 10 метрово ново коледно дърво, по подобие на тези в моловете ще грейне в Перник.

Ще има коледна баница, коледни късмети и много настроение за всички“, сподели в аванс кметът Вяра Церовска и не скри, че по традиция в украсата ще вземат участие и децата от VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В празничния ден в Перник ще бъде открит и четиридневния фестивал на греяното вино. Той ще бъде изпълнен с много емоции, музика и прекрасните изпълнения на обичаната от младите хора певица Нели Петкова. На следващия ден за перничани ще пее един от звездите на „Шоуто на Слави“ Борис Солтарийски. В събота вечерта централният площад ще бъде огласен от славея на народната музика Ива Давидова.

„ В дните преди Коледа ще направим така, че да се усеща приятна атмосфера и празнично настроение, което да споделим с приятели и да се повеселим в едни от най-хубавите дни през годината“, сподели още кметът.